Podem menjar més sa amb menys carn d’animal i menjar llegums cuinats de diferents maneres. Amb llenties, mongetes o cigrons podem cuinar plats al nostre gust amb ceba, all, llorer… podem posar-hi espècies: cúrcuma, comí, coriandre, etc. Un dels avantatges de preparar aquest menjar és que podem fer-ne força quantitat amb 1kg de llegum i 3/4 de kg de gluten, i es pot congelar. Si en volem fer poca quantitat amb un pot de llegum cuit en tindrem prou i a més tindrem menys feina!
PREPARACIÓ
- Coem els llegums.
- Posem caldo vegetal a bullir (de verdures o en pastilla). Si volem, podem afegir-hi salsa de soja o sal.
- Mentre es fa el caldo triturem els llegums ja cuits i el barregem amb el gluten.
- Amassem la pasta i en fem boles (més grans o més petites, segons si volem fer-ne talls o mandonguilles).
- Posem les boles dins del caldo i les deixem bullir entre 20 minuts i mitja hora aproximadament, sabrem que estan cuites perquè les boles s´inflen.
- Un cop cuites, ja les podem treure i guardar-les o cuinar-les.
- Mandonguilles amb salsa de tomàquet.
- Les boles grans les tallem a rodanxes i les podem fregir o arrebossar.
- Podem acompanyar el plat amb arròs , pasta, verdures… com ens agradi més.